Digte

Digte og digtsamlinger

Michael Næsted Nielsen har fået udgivet 14 digtsamlinger, hvoraf de 11 vigtigste er nævnt her. De fleste kan fortsat fås i trykt udgave og samtidig også som e-bog.

Den jeg drømte om spinder mig ind i nattens mulm og mørke og spejler min sjæl i DET KLARE VAND, beruser mig i vin, sukker og vanilje på DEN INDRE REJSE i kroppens mysterier indtil FARVEN SKIFTER fra blå til gul, grøn og rød, og FREMFOR NOGET ANDET vil jeg danse med Morpheus på månerandens spids, mens jeg lader GADELYS lægge sig silkeblidt over din skælvende krop, der lader GENTAGELSER og græs, træer og fugle fylde HAVET med erindringer om lægne og halve sandheder, da HUN kommer ind og fortætter min krop, mens jeg mindes JUAN ELIAS med sin guitar og den ensomme sang om sjældne LIDENSKABER ...

Krusning er i denne udgave en e-bog, som er identisk med den trykte udgave af digtsamlingen, der blev udgivet af forlaget Lancelot i 1997. E-bogen er tilgængelig hos SAXO.


"Hvad var det vi sagde

engang?


At jeg blot var et spejl

og du kun en krusning

i mine øjne"

En drøm om sult er udkommet som trykt udgave hos forlaget Facet i 1993. Denne udgave er en e-bog, som er udgivet hos SAXO.


"Det var sært da lyset forsvandt

og spejlene blev sorte

jeg forsvandt ud af virkeligheden

da husene lagde sig

som et gråt tæppe

over min indbildte krop"

Krigsminder er en digtsamling, der er udkommet som trykt udgave hos forlaget Gallo i 1994. E-bogen, som vises her, er udkommet hos SAXO.


"Jeg lader øjnene blive tilbage

overladt til erindringen

om pikspil gennem natten

på vej til gaderne

for at knuse min krop

og lade mit ansigt visne bort"

Linjedans er en e-bog med samme indhold som den trykte bog fra 1997, og som blev udgivet hos forlaget Gallo. E-bogen er udgivet hos SAXO.


"Jeg er et blomsterbarn

der har bestøvet

min og de andres nutid

med stærke vine

og søde dufte"

Solsyner er en digtsamling, som består af enkeltstående digte, samt af en sonetkrans, der er tilegnet Nordamerikanske indianere.

Digtsamlingen Skyggespil er kun udgivet i trykt form. Bogen er udkommet hos forlaget Brage.

Drømmedage er en digtsamling, der er udgivet som trykt bog hos forlaget Net-Bog-Klubben i 1998.


"Lad mig ånde dig blidt i nakken

og kærtegne dig

med mine kulørte blikke,

nu i nat, her i dette øjeblik

hvor mørkets hvidhed

spejler sig i dine øjnes afgrund"

Drømmen om i morgen er en digtsamling om at leve på kanten, symboliseret ved en narkomans mareridtsagtige drømme, som spænder fra det fredfyldte til det voldsomt groteske.


"Den stille dræber folder sig ud

og kulminerer støjende

på mine øjnes overflade"

Om at være til, siger jeg ... er en digtsamling, der kun er udgivet som e-bog. Bogen kan findes hos SAXO.

Tusmørkelyd er Michael Næsted Nielsens debut bog som forfatter. Den findes kun som trykt udgave hos forlaget Gallo i 1990. Digtene bærer præg af en urolig tid med megen usikkerhed og mange vilkårlige forandringer.

Copyright (C) Michael Næsted Nielsen