Om Michael Næsted Nielsen

Om Michael Næsted Nielsen

Barndom


Jeg er født den 31. marts 1961 i Gedser, som er Danmarks sydligste punkt. Min far er maskinchef, nu pensioneret, og min mor som døde i 2000, var hjemmegående, senere børnehaveleder o.a. Mine forældre blev skilt tidligt og jeg og min mor flyttede så til Møn, hvor hendes del af familien stammer fra. På min mors side er jeg ud af gammel bondeslægt og på min fars side er jeg ud af en meget stor slægt, som blandt andet tæller soldater, officerer, håndværksmestre, skolelærere o.m.a.


Indtil jeg begyndte at gå i skole var det en meget lys og lykkelig barndom. Der var masser af legekammerater, og det meget lille landsbysamfund midt på Østmøn, var en rolig, forudsigelig og tryg legeplads. Først da jeg begyndte i skole gik det op for mig, at andre mennesker, især de voksne og især lærere, af og til kunne være mærkelige, uforståelige, ikke særligt logiske og at de i hvert fald ofte kunne have meget svært ved at sætte sig ind i børns tankegang og verden. I løbet af min skoletid, som i 1978 førte til at jeg fik en udmærket realeksamen (7,8), nåede jeg at gå på tre forskellige skoler i Hjertebjerg på Østmøn, Fakse Ladeplads på Sydøstsjælland og Stege Skole centralt på Møn. Folkeskolen var alt andet end en rar oplevelse og jeg forstår udmærket, at mange børn kun ønsker sig langt væk fra skolen.


Ungdom


Efter folkeskolen, som jeg efterfølgende aldrig har savnet, gik jeg et år på Ungdomshøjskolen ved Ribe, hvor jeg lærte at omgås andre unge. Som 17-årig var jeg flyttet hjemmefra, og havde tid til at tænke mig om. Det var en yderst lærerig oplevelse. Jeg trængte også til at blive meget mere moden end jeg var. Men det stod mig klart, at jeg ville i gymnasiet, og det blev så til den bedste oplevelse jeg nogensinde har fået i løbet af hele min uddannelse. Gymnasiet passede perfekt til mig, mine interesser og min måde at arbejde på. Så jeg fik en ganske flot HF-eksamen i 1981 med et gennemsnit på 9,3, og kunne derfor med det samme fortsætte på Københavns Universitet, hvor jeg læste biologi som hovedfag og i 1990 blev cand. scient. i biologi og geografi.


Efter fire års ansættelse i en stilling som biolog, hvor jeg arbejdede med miljøkontrol, tog jeg i 1995 mit gode tøj og gik, for jobbet havde intet med biologi at gøre, men handlede næsten kun om kedelig administration, jura, rapportskrivning i lange baner, kontrol af alle former for industrivirksomheder og den slags.


Forfatterliv


I 1990 var jeg debuteret som forfatter og i virkeligheden har jeg allerhelst altid villet skrive. Jeg besluttede derfor, at indlede en karriere som forfatter af især spændende, dramatiske, nogle gange uhyggelige romaner for børn og unge. Jeg skriver også en del digte, og jeg har skrevet nogle få noveller for voksne. Jeg elsker at skrive og det fedeste er at fortælle en rigtigt god historie. Jeg kommer ofte på skoler og andre steder, hvor børn og unge færdes for at læse op og holde foredrag. Børn og unge ser gennemgående tingene meget klart, og de stiller ofte mange gode spørgsmål, som jeg forsøger at svare på så godt jeg kan. Jeg er medlem af Dansk Forfatterforening, af den lokale forfattergruppe, StORDstrømmen,hvor jeg i en periode fungerede som formand, og som er en interessegruppe under Dansk Forfatterforening og af Aarestrupselskabet med hovedsæde i Nysted på det sydlige Lolland.